Våra turer erbjuds året runt, biljettsläppen sker löpande. Alla turer som presenteras här går att boka för enskilda grupper.
Vi är glada att kunna erbjuda en bredd av guidningar för olika intressen.

Emigranterna

– Emigranternas dröm och skumraskets hamnstad Göteborg

Välkommen till det spännande äventyret mot en ny början! I mitten av 1800-talet var Sverige präglat av fattigdom och förtryck, men i horisonten lyste en möjlighet till rikedom och frihet i Amerika. Göteborg, hjärtat av utvandringen västerut, blev navet där drömmar om ett bättre liv tog form.

På Sillgatan (dagens Postgatan) samlades de modiga och äventyrslystna. Trots att gatan hade sina skuggsidor med enklare boende och frestelser i form av krogar, var det också en plats där drömmar föddes. Men var försiktig! Bakom varje hörn lurade både äkta möjligheter och bedragare som försökte dra nytta av de oerfarna.

Vi är redo att leda dig genom den här resan med trygghet och stöd. Tillsammans ska vi navigera förbi hinder och skapa en framtid full av möjligheter. Glöm Sillgatans risker – med oss är din resa mot Amerika säkrad och din dröm om ett nytt liv blir verklighet.

Andra Världskriget

– Spioner i hamnstaden Göteborg under Andra världskriget

Stig in i den förtrollande kulissen av det neutrala Göteborg under Andra Världskriget – en hamnstad som pulserar av internationell spänning och hemliga intriger. Med sitt strategiska läge vid västkusten och närheten till de ockuperade grannländerna Danmark och Norge blir staden en magnet för spioner från båda sidor av konflikten.

Officiellt välkomnar Göteborg ambassadörer från både axelmakterna och de allierade, där krigsfångar växlas i hamnen under vaksamma ögon. Men under den lugna ytan utkämpas ett hemligt krig av information, där spioner och agenter dansar en farlig tango mitt i stadens charmiga kulisser.

I skuggan av kriget samlas tyska agenter för att fira sina inledande segrar på hotell Eggers, medan brittiska ögon betraktar dem från gömda vrår. Men i detta schackspel av spionage och hemliga allianser är Göteborg själva spelbrädet – och varje drag är avgörande för utgången av kriget.

Kontakta oss
Hör av dig till vårt team
Hör av er till oss så diskuterar vi fram ett skräddarsytt paket för era behov. Kontakta oss på vår kontaktinformation eller använd kontaktformuläret här på sidan.

  Kontakta oss idag!
  Vi svarar inom 48 timmar
  Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska och måste fyllas i.
  Förnamn*
  Efternamn*
  Din e-post*
  Telefon*
  Vad vill du prata om? Skriv ditt meddelande här.*